středa 24. října 2012

Dokonalá - Tilly Bagshawe

Zdravím čtenáři,
opět další recenze. Snad se vám bude líbit.

Originální název: Flawless
Autor: Tilly Bagshawe
Přeložila: Ivana Nuhličková
Nakladatelství: BB art
Počet stran: 395
Typ vazby: Vázaná

                                                             Anotace: 
Svět obchodníků s diamanty je tvrdý a nelítostný, to Scarlett Drummond Murrayová zjistí poté, co se rozhodne opustit přehlídková mola a věnovat se navrhování šperků a jejich výrobě. Diamanty mohou být surové, broušené, dokonalé, bez poskvrny, falešné, krásné, krvavé, nebezpečné i vražedné. Ve všech podobách se ukazují v příběhu o Scarlett Drummond Murryaové, talentované návrhářce šperků, která se odmítá smířit s tím, že lesk, krása a bohatství pro jedny znamená trápení, bídu a nemoci pro jiné. Jakmile se začne zajímat o podmínky horníků v diamantových dolech v Africe i v Rusku, její život se zcela změní. Pryč je klid a přátelská atmosféra Notting Hillu, diamantový magnát Brogan O’Donnell je nemilosrdný ke každému, kdo se mu odváží postavit do cesty. Scarlett se ale odmítá vzdát i po přímém útoku na ni, přesune se z Londýna do Los Angeles, kde pomalu získává věhlas a snaží se rozšířit i své charitativní aktivity. Svět obchodu s diamanty je ale hodně tvrdý a má svoje pravidla. Prosadit se mimo ně vyžaduje skutečně silné osobnosti. Odolá Scarlett a její blízcí tlaku a                      nepříznivým okolnostem, nebo podlehne, vzdá se a vrátí se domů?

neděle 21. října 2012

Poslední upír - Christopher Pike

Zdravím čtenáři,
další recenze je tady. Doufám, že se vám bude líbit.


Originální název: The Last Vampire
Autor: Christopher Pike
Přeložila: Marcela Nejedlá
Nakladatelství: Daranus
Počet stran: 174
Typ vazby: Vázaná
Série: Poslední upír

Anotace:
Obyčejná teenagerka, řeklo by se – i když neobyčejně krásná, inteligentní a obratná jako šelma. Říká si Alisa, Lara, Melissa, jak ji zrovna napadne... Nikdo neví, že ve skutečnosti se jmenuje Síta a chodí po světě už pět tisíc let. Je upírka. Třebaže sluneční svit ji neproměňuje v popel, neděsí ji krucifix, nedokáže přivolat smečku vlků, neumí létat, na noc neuléhá do rakve a nedělá z lidí sobě podobné jen tím, že by z nich sála krev. Krev ji ovšem fascinuje – od dávných časů, kdy vyrůstala v malé indické vesničce a shodou neblahých náhod se připletla k jistému tajemnému obřadu... Tehdy přestala být normálním smrtelníkem. Jejím údělem je bloudit napříč staletími a tisíciletími a přežívat, jak se dá. Teď žije v zapadlém americkém městečku, ale klid tu nenachází. Zdá se, že je jí na stopě někdo, kdo o ní zná celou pravdu a snaží se ji zabít. A taky se v její blízkosti objeví mladík, který je nápadně podobný muži, jehož bezmezně milovala a který zemřel před pěti tisíci lety...
 Osmidílná sága amerického spisovatele Christophera Pikea získala nesmírnou oblibu nejen mezi čtenáři z řad teenagerů a byla přeložena do mnoha jazyků. Nyní se s prvním příběhem upírky Síty můžou seznámit i čeští fanoušci akční fantasy literatury s prvky mysticismu a romance.

úterý 16. října 2012

Eragon - Christopher Paolini

Zdravím čtenáři,
máte tady další recenzi. Dnes jsem dočetl jednu knížku, takže se co nevidět pustím do psaní recenze.


Eragon
Originální název: Eragon
Autor: Christopher Paolini
Přeložila: Olga Machútová
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 477
     Typ vazby: Brožovaná
   Série: Odkaz dračích jezdců


Anotace:
Jeden chlapec, jeden drak, svět dobrodružství. Fantasy bestseller Eragon z pera patnáctiletého Christophera Paoliniho, který nadchl miliony čtenářů po celém světě. Vypráví příběh chudého farmářského chlapce, který najde v Dračích horách modrý kámen, z něhož se vyklube dračí mládě - Safira. Spolu se vydají na nebezpečnou cestu královstvím ovládaným králem, jehož zlo nezná mezí. Dokáže Eragon naplnit své předurčení a převzít břímě legendárních Dračích jezdců? Osud království možná leží v jeho rukou ... První díl tetralogie Odkaz Dračích jezdců.

sobota 13. října 2012

Nebezpečná láska - Kateřina Petrusová

Zdravím čtenáři,
první recenze je tady. Tak já pevně doufám v to, že se vám bude líbit.


Nebezpečná láska
Originální název: Nebezpečná láska
Autor: Kateřina Petrusová
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 374
Typ vazby: Vázaná

Anotace:
Na doporučení posledního zaměstnavatele získá mladá newyorská ošetřovatelka Paige práci v rodině Bavettových, bohatých podnikatelů pocházejících z Itálie. Má se starat o jejich syna Michaela, mladého muže, který se po autonehodě duševně vrátil do období svého dětství. Paige si k němu postupně nachází cestu a Michael si ji velice oblíbí. Postupem času Paige přichází na to, že se dostala do newyorského podsvětí a její zaměstnavatelé jsou součástí mafie. Co se stane, až se jednou Michael probere? Dostane se Paige ze spárů Bavettových, když odhalila jejich tajemství?
***

Úvod

Zdravím čtenáři,
rozhodla jsem se založit si blog o knížkách. Respektive speciálně na recenze a občas i  nějaké řetězáky. V budoucnu bych chtěla i udělat nějakou tu giveway. No snad se mi to povede splnit. :)

Taky pevně doufám, že můj blog bude někdo navštěvovat. :)

Vaše *Nen* ;)