neděle 17. března 2013

Prokleté sestry - Říše Temnot - L. J. Smith

Zdravím čtenáři,
další recenze. Druhý díl. Moc se těším až vyjde třetí a čtvrtý díl.

Originální název: Night Worl - Daughters of Darkness
Autor: L. J. Smith
Přeložila: Milena Hordinová
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 246
Typ vazby: Paperback
Série: Říše temnot

Anotace:
Tři sestry už nebaví život upírek a rozhodnou se pro útěk. Chtějí žít stejně jako jejich teta a živit se pouze zvířecí krví. Za porušení přísných zákonů je však čeká trest, který chce vykonat jejich bratr Ash. Ve chvíli, kdy se jedna ze sester zamiluje do obyčejného chlapce a Ash do obyčejné dívky, není pro nikoho cesty zpět. Říše temnot má svá pevně stanovená pravidla, a kdo je nedodrží, bude za to pykat. Proč musela zemřít teta upířích sourozenců? Mají šanci odhalit pravdu a zachránit si tak život? Druhý díl tajemné série Říše temnot volně navazuje na titul: Říše temnot - Tajemství upírů.



***
Hezčí obálka než u prvního dílu. O hodně hezčí. To oko je moc hezké. 

***
L. J. SMITH ( Lisa Jane Smithová nebo Ljane ) je americká autorka žijící v Bay Area v Kalifornii. LJ Smith je pseudonym. Říká, že nejšťastnější je ve svém srubu v blízkosti národního parku Point Reyes. Píše od roku 1987 do roku 1998, kdy s psaním přestala a znovu začala až v roce 2008. Tuto pauza si Ljane udělala z mnoha různých osobních důvodů ( rakovina v rodině a následná ztráta matky ) Její knihy jsou kombinací stylů pro mladé i dospělé čtenáře. Věnuje se velkému množství žánrů, které se nebojí kombinovat, včetně hororu, sci-fi/fantasy a romantiky. Jejím nejúspěšnějším dílem jsou série Night World a Vampire Diaries.

Napsala tři trilogie, dvě série a dva společenské romány. Dohromady více než dvě desítky knihy pro mladé a dospělé. Její knihy jsou charakteristicky plné krásných postav, lidí a nadpřirozených bytostí, většina z nich jsou mladí lidé, nebo se alespoň mladí v knize objeví. V jejích knihách můžeme obvykle najít boj temnoty a světla, zla a dobra, který se točí kolem hlavních postav, snaží se svést hrdinu na stranu temna, nakonec se hrdina znovu vzchopí a vrátí se na tu správnou stranu a stane se dobrým. Někdy je scénář knihy převrácen naruby, nebo jinak zamotaný různými variacemi s příběhem a tématem.
***
Ash mi byl o něco milejší než v prvním díle. Když ho porovnám tak jde vidět, že každý se může změnit. dokonce i když nenávidíte lidi. Můžete se do nich pak zamilovat. To je celkem dobrá lekce, proto aby jste neházeli lidi do jedné kopy. Jeřabina nejdřív působila nepřátelsky, ale pak mi přišla i milá narozdíl od Poštolky. A Nefrit byla milá od začátku do konce. Občas působila na okolí trochu naivně. Mary-Lynette byla hodně odvážná a zato jí i obdivuji. A její brácha mi přišel hrozně sladkej. 

***
Knížku jsem si užila. Za pár dnů jsem jí měla přečtenou. Moc se mi líbila. Jak už jsem se zmínila výše moc se těším na pokračování. 
Vaše *Nen* :)

Žádné komentáře:

Okomentovat