středa 23. ledna 2013

Cinder - Marissa Meyerová

Zdravím čtenáři,
další recenze je na světě. Snad si knížku taky přečtete a napíšete mi dolů do komentářů váš názor na ní.

Originální název: Cinder
Autor: Marissa Meyerová
Přeložila: Jana Zejmanová
Nakladatelství: Egmont
Počet stran: 386
Typ vazby: Paperback
Série: Měsíční kroniky

Anotace:                             l
Šestnáctiletou Cinder považuje většina lidské společnosti za nepovedenou hříčku techniky a její macecha za neúnosné břemeno. Být kyborg ale má i své výhody – mozkové rozhraní poskytuje Cinder nevšední schopnost opravovat věci (roboty, vznášedla, své vlastní nefungující součástky), díky čemuž se stane nejvyhlášenější mechaničkou v Novém Pekingu. Právě tato pověst přivede k jejímu stánku prince Kaie, který potřebuje před výročním bálem opravit porouchaného androida. Princ opravu v legraci nazve otázkou národní bezpečnosti, ale Cinder má podezření, že věc je mnohem vážnější, než jí je princ ochoten prozradit.
Cinder touží udělat na prince co nejlepší dojem, ale se všemi plány je konec, když se její mladší nevlastní sestra a jediná lidská přítelkyně nakazí smrtelným morem, který sužuje Zemi už celé desetiletí. Macecha obviní z dceřiny nemoci Cinder a nabídne její tělo pro výzkum moru, což je „pocta“, kterou dosud nikdo nepřežil.Ale netrvá dlouho a vědci zjistí, že jejich nové pokusné morče je zvláštní. Chirurgové, kteří proměnili Cinder v kyborga, něco skrývali. Něco cenného.
                              Něco, kvůli čemu jsou někteří lidé ochotní zabíjet…

neděle 20. ledna 2013

Drakie - Sophie Jordanová

Zdravím čtenáři,
další recenze. Snad se vám bude líbit. A necháte mi dole komentář. :)

Originální název: Firelight
Autor: Sophie Jordanová
Přeložila: Olga Bártová
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 291
Typ vazby: Pevná bez přebalu
Série: Drakie

Anotace:
Jacinda od malička žije s cejchem výjimečnosti a ví, že každý její krok je sledován. Touží ale po svobodě rozhodovat se sama za sebe. Když poruší nejposvátnější zásadu svého druhu, skoro za to zaplatí životem. Zachrání ji krásný cizinec, který byl poslán, aby lovil takové, jako je ona, potomky draků, kteří na sebe dokážou vzít lidskou podobu. Jacintina rodina je nucena uchýlit se do světa smrtelníků, kterému není lehké se přizpůsobit...


***

pátek 4. ledna 2013

Novoroční knihovzetí 2013

Zdravím čtenáři,
takže také jsem se rozhodla, že se zapojím do projektu pořádaným Kath. Já vím přidávám to trochu opožděně. Snad si všechny knížky ze seznamu v následujícím roce pořídím. :)