pátek 17. května 2013

Upíří deníky - Probuzení - L. J. Smith

Zdravím čtenáři,
recenze na první díl Upířích deníků.

Originální název: Vampire diaries - Awakening
Autor: L.J. Smith
Překlad: Lucie Sürerová
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 247
Typ vazby: Paperback
Série: Upíři deníky

Anotace:
Středoškolačka Elena je dívkou, po níž chlapci touží a které se dívky touží podobat. Jenže krásný a tajemný Stefan se zoufale snaží jejímu kouzlu odolat – stíhá ho temná minulost i vědomí, že jeho pomstychtivý bratr Damon je hrozbou pro každého, ke komu se Stefan přiblíží. Elena si brzy uvědomí, že se ocitla mezi dvěma bratry – a ve velkém nebezpečí.
***
Obálka prvního dílu je podle mě nejhezčí z celých upířích deníků. Ty další obálky už se mi skoro vůbec nelíbí. 
***

úterý 14. května 2013

Nepřítel mého nepřítele - Kateřina Petrusová

Zdravím čtenáři,
dnes je tu recenze od české autorky. Myslím, že už jsem to zmiňovala, ale moc české autory nemusím. Tato autorka je však moc dobrá a obě její knihy co zatím vydala mám přečtené a jsem z nich nadšená. Jsem pyšná na to, že se mi krásně vyjímají v mé knihovničce.


Originální název: Nepřítel mého nepřítele
Autor: Kateřina Petrusová
Přeložila: -
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 356
Typ vazby: Hardback
Série: Bavettovi

Anotace:
Dluhy se musí platit. To ví i bývalá policistka Joan, která má závazek vůči samotnému králi drogového podsvětí. Ten se nyní hlásí o splacení dluhu a jako pojistku unese Joaninu malou dceru Amy. Zvládne Joan zabít Roberta Bavettu, jednoho z vůdců italské mafie, a dostat svou dceru zpět? Co když existuje ještě jiný způsob, jak Amy zachránit?
***

neděle 5. května 2013

Tygrova stezka - Colleen Houcková

Zdravím čtenáři,
konečně jsem se dokopala k napsání této recenze. :D

Originální název: Tiger´s Quest
Autor: Colleen Houcková
Přeložila: Karolina Medková
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 471
Typ vazby: Hardback
Série: Tygří sága

Anotace:
Víra. Důvěra. Touha.Jak daleko byste zašli, abyste zachránili svou jedinou lásku? Kelseyino poslední léto bylo šílené. Tak šílené, že by tomu nikdo nevěřil. Vedle toho, že musela bojovat s hordou zákeřných opic a putovat indickou džunglí, se zamilovala do Rena, tři sta let starého prince.Nové nebezpečí teď Kelsey přinutí, aby se vydala za dalším indickým dobrodružstvím s Renovým bratrem, záporákem Kishanem a nepravděpodobná dvojice si začne klást otázky ohledně svého skutečného osudu. A Renův život visí na vlásku stejně jako pravda v Kelseyině srdci.Tygrova stezka je strhující pokračování tygří ságy, v níž se trojice hlavních hrdinů dostane zase o krůček blíž k prolomení prastaré kletby, která je svazuje.